امـــــروز : یک شنبه 06 خرداد 1397    |   ساعـت :
لینک های تصویری ...
گالری تصاویر ...

الف- دستکاری شرایط محیطی

رطوبت نسبی بالا و حضور یک لایه نازک رطوبت درسطح کلاهک های قارچ، باعث افزایش بروز بیماری لکه باکتریایی قهوه ای می شود. از این رو با هوادهی صحیح و اجرای برنامه دقیق آبیاری می توان بروز بیماری را محدود کرد. با این حال تولید کنندگان مجبورند قدری نقصان محصول با ایجاد شرایط خشک تر به منظور جلوگیری از وقوع بیماری  را متحمل شوند. امروزه با فراهم آمدن لوازم کنترلی متصل به کامپیوتر، تولید کنندگان می توانند حرارت، رطوبت و غلظت دی اکسید کربن (گاز کربنیک) هوای سالن و حتی مقدار آب و مواد غذایی مکمل را کنترل کنند.

سطح کلاهک ها در طیابیاری و یا در اثر بالا بودن رطوبت هوای سالن های پرورش قارچ، مرطوب می شود. سیندن (1971)، اهمیت اپیدمیولوژیکی رطوبت آزاد را در بروز بیماری یادآور شده و ادعا کرده است که اگر شرایط محیطی در سالن های پرورش قارچ طوری تنظیم شود که سطح کلاهک ها ظرف 2 ساعت بعد از ابیاری خشک شود، بیماری به طور کامل کنترل می شود.

هانت و گراب (1989) یادآور شده اند که هر اقدامی که منجر به تشکیل یک لایه مرطوب روی کلاهک قارچ شده و این حالت را برای مدت طولانی حفظ کند، منجر به افزایش آلودگی نیز خواهد شد. با این حال نباید مدت خشک شدن کلاهک قارچ ها از سه ساعت تجاوز کند. به عقیده آنان، آبپاشی بسترها در زمان نامناسب، سبب خیس ماندن سطح کلاهک های قارچ می شود. بالا بودن دما و همزمان با آن ، رطوبت نسبی بالا از خشک شدن سریع جلوگیری می کنند. اگرچه هوای تازه خنک، دمای هوای سالن را کاهش می دهد؛ ولی موجب تراکم بخار اب و تبدیل آنها به قطرات اب می شود.

نوسانات اندکی در دما، تغییرات زیادی رطوبت نسبی هوا را به دنبال خواهد داشت تبدیل بخار اب به قطرات آب، موقعی بحرانی می شود که دمای بسترها و قارچ ها به پایین تر از دمای سالن تنزل کند.

    تعداد بازدید : 256880
دانستنی ها ...
آمــــار ...
بیشترین بازدید 823
بازدید دیروز 3
بازدید امروز 8
بازدید هفت روز اخیر 66
بازدید این ماه 295
بازدید کل 25925
تعداد افراد آنلاین 1
آی پی شما 54.158.219.248
سیستم عامل Unknown
مرورگر Unknown
نظر سنجی ...
نظر شما در مورد محصولات شرکت چیست
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
تا کنون خریداری نکرده ام
فیلم های آموزشی ...